tiistai 20. lokakuuta 2015

Grande finale...

Niin siinä sitten kävi, että sain vielä lokakuussa aikaiseksi hälyttää paikalle Japsistarojen museoajoneuvotarkastajat. Olin jonkin verran epätietoinen siitä mitä kaikkea tarkastus pitäisi sisällään. Siitäkin huolimatta, vaikka jo aiemmin olin pikaisesti Hondan "esitarkastuttanut" ja ikäänkuin saanut hyväksynnännänkin, sekä suht huolellisesti tutustunut pyörämallin historiaan.

Epätietoisuus oli turhaa sillä tarkastajat olivat asiastaan innostuneita ja tietysti ohjeistivat miten tarkastus etenee aina muutosrekisteröintiin asti katsastuskonttorilla. Lausuntoon tuli huomautukset takavilkuista, jotka ovat tarvikeosat (ei alkuperäiset), sekä takavaihteistosta, joka on peräisin custom-sisarmallista. Vilkkuihin en edes ollut kiinnittänyt huomiota, mutta perämurikan sukulaissuhteen sentään tiesin. Tästä ei siis kunniamaininnoin selvitty, mutta riittävästi kuitenkin.

Oon kolmekymmppinen, oon kolmekymppinen, takana on luja putki...

Katsastuskonttorilla käynti oli lähinnä byrogratiaa, vaikka sielläkin tehtiin vielä pyörämallia koskevia tarkennuksia. Jostain syystä Honda oli maahantuonnin yhteydessä rekisteröity yksipaikkaiseksi. Nyt tämä epäkohta muutettiin ja voin jatkossa ottaa matkalle mukaan kyytiläisenkin. Lisäksi perämurikasta kirjattiin muutosprosentteja voimansiirtoon.

Homma on nyt siis lyöty pakettiin ja tästä lähtien edetään 38 euron vuotuisella liikennevakutuksella. Aiemminhan se oli noin 70 euroa per kuukausi. Nooh.., väliraha hurahtaa helposti vanhan pyörän varaosiin ja huoltoihin. Pitää alkaa kysellä josko joltakin löytyisi alkuperäiset takavilkut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti